Finlandiya Başbakanına kadınlardan dans dayanışması

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin’in özel bir partide arkadaşlarıyla dans ederken ve şarkı söylerken görüldüğü videonun basına sızdırılmasının ardından sosyal medyada kadınlar genç liderle dayanışma gösterdi. “Solidarity with Sanna” (Sanna ile dayanışma) etiketi ile açılan kampanyaya Fin kadınların yanı sıra dünyanın birçok yerinden kadınlar paylaştıkları videolarla destek verdi.

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin’in bir partide arkadaşlarıyla dans ederken çekilen ve basına sızdırılan görüntüleri sosyal medyada gündem oldu.

Söz konusu videonun ardından muhalefet partilerinin eleştirilerine maruz kalan Marin, kendisini “Yaşıtlarım gibi davrandım. Dans ettim ve şarkı söyledim. Bunlar tamamen yasal şeyler” diyerek savundu.

Kesinlikle uyuşturucu almadığını söyleyen Marin, özel bir videonun kamuyla paylaşılmasından üzüntü duyduğunu ama Finlandiya halkının iş ve eğlence arasında ayrım yapmayı anlayacağını belirtti.

“Bir aile yaşamım var, bir iş yaşamı var ve arkadaşlarımla geçirdiğim boş zamanlarım var. Benim yaşlarımdaki herkes gibi” diyen Marin davranışlarını değiştirmesi gerektiğini düşünmediğini de sözlerine ekledi: “Şimdiye kadar neysem o olmaya devam edeceğim ve umarım bu kabul edilir.”

Marin’e destek yağdı

Medyaya sızdırılan bu görüntülerin ardından kimileri bu görüntülerin Finlandiya’nın itibarına ve halkın politikacılara duyduğu güvene zarar verdiğini savunmuş, kimileri ise başbakanın boş zamanlarında neler yaptığının kimseyi ilgilendirmediğini söylemişti.

Başbakan Marin’e desteğini göstermek isteyen Fin kadınlar, dans ettikleri ve şarkı söyledikleri görüntüleri sosyal medyada paylaşmaya başladı. “Solidarity with Sanna (Sanna ile dayanışma)” etiketine dünyanın dört bir yanından destek mesajları yağdı.

Kaynak- Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu

Paylaş

İlgili Yazılar